En mysig åktur på gammaldags vis

Den första advent arrangerade Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg en tur med ånglok från Faluns tågstation ut till Grycksbo. En utflykt som blev en bra början på årets julvaka.

Söndags morgon den första advent var det inget vanligt tåg som stod vid stationen. Istället möttes vi av ett stort svart lok som tuffade i väntan på passagerarna. Snön låg vit och vi riktigt kände hur julstämningen var närvarande. Det tog en halvtimme för tåget att ta sig in till Grycksbo där det fanns fika att köpa. Den traditionella tågturen attraherade många besökare som var nyfikna på hur det är att åka med ett riktigt gammalt ånglok.

cecilia

Cecilia Söderholm tyckte att vagnarna påminde om hennes barndom och att det var roligt att åka ånglok.

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply